Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2
Dirigent 2
Links2 contact2

Actueel

 

11 maart 2019

Stabat Mater

Con Amore voert Stabat Mater van Joseph Haydn uit
Binnenkort voert het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld tweemaal het Stabat Mater van Joseph Haydn uit. Op Palmzondag (14 april) wordt het werk ten gehore gebracht in de Grote Kerk in Dalfsen tijdens de dienst van 19.00 uur. Op Goede Vrijdag (19 april) om 19.30 uur wordt het uitgevoerd  in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. De entree is gratis. Voor de bestrijding van de onkosten is er wel een collecte bij de uitgang.
De muzikale leiding bij beide uitvoeringen is in handen van dirigent Wim van Lenthe. Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een aantal  gastkoorleden. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Franka van Essen (mezzosopraan),  yjólfur Eyjólfsson (tenor) en Aart van der Snoek (bas). Het koor wordt begeleid door organist Bert Bootsma en een strijkersensemble dat wordt aangevuld met twee hoboïsten.
HetStabat Mater werd in 1767 door Joseph Haydn gecomponeerd. Het werk is genoemd naar de beginwoorden van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). Het Stabat Mater beschrijft het verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Ook Con Amore zal  het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd.

30 december 2018

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert
Het kerstconcert van Con Amore op 22 december was weer een daverend succes. Hoewel het concert tegen de traditie in op een zaterdag werd gehouden, waren er toch veel bezoekers aanwezig in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Zij konden genieten van een mooi gevarieerd programma van Con Amore onder leiding van Wim van Lenthe en gastkoor Sincero onder leiding van Sonia Bjornsen. Ook de inbreng van soliste Yvonne Boerdam, pianist en organist Bert Bootsma en de leden van het Harderwijks Strijkorkest droeg bij aan het succes. Op www.sukerbiet.nl is een leuk verslag te lezen van het concert. Dat vindt u hier.

 


Nieuwsarchief