Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2
Dirigent 2
Links2 contact2

Actueel

 

30 december 2018

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert
Het kerstconcert van Con Amore op 22 december was weer een daverend succes. Hoewel het concert tegen de traditie in op een zaterdag werd gehouden, waren er toch veel bezoekers aanwezig in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Zij konden genieten van een mooi gevarieerd programma van Con Amore onder leiding van Wim van Lenthe en gastkoor Sincero onder leiding van Sonia Bjornsen. Ook de inbreng van soliste Yvonne Boerdam, pianist en organist Bert Bootsma en de leden van het Harderwijks Strijkorkest droeg bij aan het succes. Op www.sukerbiet.nl is een leuk verslag te lezen van het concert. Dat vindt u hier.

10 december 2018

Kerstconcert op zaterdag 22 december
Vaste bezoekers en iedereen uit Lemelerveld en wijde omgeving, let op! Dit jaar vindt het kerstconcert van Con Amore plaats op een ZATERDAG! Op zaterdag 22 december zal het koor onder leiding van dirigent Wim van Lenthe namelijk zijn jaarlijkse kerstconcert geven. Zet deze datum alvast in uw agenda! Con Amore zijn er weer in geslaagd een sprankelend programma samen te stellen, dat garant staat voor een avond luistergenot  in een sfeervolle kerk met bekende en minder bekende kerstmuziek.
Muzikaal wordt het koor ondersteund door pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore, zal enkele prachtige soli vertolken waaronder het Avé  Maria van Bach/Gounod. Yvonne is bekend als soliste bij koren in de wijde omgeving.
Gastkoor op deze avond is Sincero, een vrouwenkoor uit Heino dat onder leiding staat van dirigente Sonia Bjornsen. Het koor bestaat op dit moment uit 28 leden. Er wordt meestal drie- of vierstemmig gezongen en het repertoire is veelzijdig: van pop tot klassiek. Voor dit concert heeft het koor een mooi programma ingestudeerd: vrolijke kerstliedjes worden afgewisseld met serieuzer repertoire.
De dames van Sincero vinden het erg leuk om ook in Lemelerveld van zich te laten horen. Con Amore hoopt samen met Sincero een mooi concert te geven. Het belooft weer een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek! Con Amore nodigt u van harte uit om op zaterdagavond 22 december naar de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

i7 december 2018

Project: Stabat Mater van Joseph Haydn
Binnenkort start Con Amore met een nieuw project: het Stabat Mater van Joseph Haydn. Het werk werd in 1767 door Haydn gecomponeerd. Het Stabat Mater is genoemd naar de beginwoorden van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). De teksten brengen de gevoelens van Maria tijdens de kruisweg tot uitdrukking. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Het is ook nu nog een goede gewoonte om het Stabat Mater op Goede Vrijdag als passiemuziek uit te voeren.
Ook Con Amore zal het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd. Het eerste concert vindt op zondag 14 april plaats in de Grote kerk in Dalfsen. Op Goede Vrijdag, 19 april , zal het worden uitgevoerd in de rooms-katholieke kerk van Lemelerveld. Muzikale ondersteuning wordt verzorgd door organist en pianist Bert Bootsma op orgel en een ensemble met enkele strijkers en twee hobo’s. Als solisten werken mee de sopraan Yvonne Boerdam, de mezzosopraan Franka van Essen, de tenor Eyjólfur Eyjólfsson en de bas Aart van der Snoek.
Voor dit project zijn weer gastzangers uitgenodigd. Op een aantal maandagavonden wordt samen met de gastzangers gerepeteerd. De repetitiedata zijn aangegeven op de agenda van deze website.

11 oktober 2018

Kooruitje 2018
Afgelopen weekend vond het tweejaarlijkse kooruitje van Con Amore plaats, waarbij er uiteraard ook werd gezongen. Op zaterdag zong het koor in de grote Sint Jan in Den Bosch en op zondag nam Con Amore deel aan Rooi vol Koren, een korenfestivel in Sint-Oedenrode. Op deze video zingen de koorleden mee met ''Brabant', het bekende lied van Guus Meeuwis.

16 april 2018

Indrukwekkend passieconcert Con Amore
Woensdagavond 28 maart 2018 opende Con Amore het passieconcert in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld met ‘Wohl mir dass ich Jesum habe’ van Johann Sebastian Bach. Het koor was voor deze gelegenheid uitgebreid met een vijftiental gastzangers. Daarna volgden twee prachtige instrumentale solo’s, eveneens gecomponeerd door Bach. Tjako van Schie speelde op piano de aria uit de Goldberg-variaties en cellist Arjan van der Boom speelde uit de Bourrée de cellosuite no 3. Yvonne Boerdijk (sopraan) sloot het eerste blokje solisten af met het gevoelige ‘Pie Jesu’ van Gabriel Fauré.
Con Amore vervolgde het concert met het ‘Da Nobis Pacem Domini’ van Felix Mendelssohn, waarna de bas Lars Terray twee liederen van Antonín Dvořák ten gehore bracht en Regina Ederveen op haar prachtige harp ‘Het lied van de stille week’ speelde. Na elke solo liet het publiek liet zijn waardering blijken door een warm applaus.
Na het Ave Verum Corpus van Camille Saint-Saëns ging het koor verder met ‘Die Sieben Worte Am Kreuz’ van César Franck. Hierin zijn de zeven laatste kruiswoorden van Jezus omgezet in muziek.
Door het vakmanschap, de passie en de inspiratie van dirigent Wim van Lenthe kon het koor een mooie prestatie neerzetten. De koorzang werd afgewisseld met imponerende solopartijen van Yvonne Boerdam, tenor Aart Mateboer en Lars Terray. Instrumentaal werd het koor ondersteund door Bert Bootsma op orgel, Tjako van Schie op piano, Regina Ederveen op harp en Arjan van der Boom op cello.
Het publiek heeft met volle teugen kunnen genieten van zowel het concert in Dalfsen, dat op Palmzondag werd uitgevoerd, als van het optreden in Lemelerveld. De reacties na afloop waren lovend. Het koor, de solisten, de musici en de dirigent werden na afloop beloond met een staande ovatie. In zijn dankwoord verwoordde voorzitter Johan Neppelenbroek het als volgt: “Een concert om kippenvel van te krijgen!”
In het najaar start Con Amore weer met een nieuw project, het ‘Stabat Mater’ van Joseph Haydn.

Foto's van Hans Heerink van het concert in Lemelerveld vind je hier.

 

20 februari 2018

Passieconcertent

Passieconcerten Con Amore
Op Palmzondag, zondag 25 maart, zal Con Amore in de Grote Kerk in Dalfsen in de dienst van 19.00 uur ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck uitvoeren.  De ‘Zeven Woorden’ verbeelden op muzikale wijze het lijden van Jezus Christus. Deze passiemuziek is indringend en sfeervol en  zit vol contrasten.
Op woensdag 28 maart zal in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz ‘ nogmaals worden uitgevoerd. Deze uitvoering begint om 19.30 uur. Naast het werk van César Franck zullen dan ook  ‘De Profundis’ van W. Gluck en het  ‘Lacrimosa’ en ‘Confutatis’ uit het Requiem van  Mozart ten gehore worden gebracht.
Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een twintigtal gastkoorleden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Tjako van Schie op piano, Bert Bootsma op orgel, Arjan van den Bos op cello en Regina Ederveen op harp. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Aart Mateboer (tenor) en Lars Teray (bas). De muzikale leiding is in handen van Dirigent Wim van Lenthe.   
De entree is gratis, maar er is wel een collecte bij de uitgang.


20 december 2017

Project ‘Die Sieben Letzte Worte’ van Cesar Franck
In 2018 start Con Amore met het project ‘Die Sieben letzte Worte’ van Cesar Franck. Hiervoor worden de gastzangers ook weer uitgenodigd. Voor iedereen die het nog niet eerder heeft gezongen, betekent het veel zelfstudie, maar het is beslist de moeite waard! We beginnen met het instuderen op maandag 15 januari 2018. Op zondag 25 maart wordt ‘Die Sieben Letzte Worte’ uitgevoerd in de Grote Kerk in Dalfsen en op woensdag 28 maart in Heilig Hart-kerk in Lemelerveld.  


19 december 2017

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert Con Amore

Con Amore uit Lemelerveld gaf afgelopen zondag, samen met het gastkoor, het herenkoor van Sint Cyriacus uit Dalfsen, zijn jaarlijks kerstconcert. In een sfeervol verlichte kerk openden de heren van Con Amore het concert met het stemmige ‘Rorate Caeli’, een Gregoriaanse adventshymne. In zijn openingswoord stond voorzitter Johan Neppelenbroek stil bij het overlijden van Rixt Beljon, erelid van Con Amore. Rixt was jarenlang lid van het koor en secretaresse van de vereniging, een functie die zij met veel enthousiasme en toewijding vervulde. Het lied ‘Blijf bij mij’ werd als eerbetoon opgedragen aan Rixt.
Na samenzang van enkele kerstliederen vervolgde Con Amore zijn concert met ‘Angels Carol’ en daarna klonk in een muisstille kerk het prachtige ‘Te Deum’ van Haydn, muzikaal begeleid door het Harderwijks Strijkorkest en met Bert Bootsma op piano. Het publiek liet zijn waardering horen door een daverend applaus. Daarna was het de beurt aan het herenkoor uit Dalfsen onder leiding van dirigent Arjen Seinen. Het koor bracht enkele Russische liederen ten gehore.
Na enkele kerstliederen door Con Amore, waaronder het ingetogen wiegenlied ‘Lullay’, vervolgde het herenkoor het concert met onder meer het ‘Ave Maria’ van Cesar Franck, waarbij sopraan Yvonne Boerdam de solopartij prachtig vertolkte.
Het herenkoor sloot zijn aandeel af met het ‘Sancta Maria’ en ‘Transeamus’. Beide liederen werden samen met Con Amore uitgevoerd. Bijzondere waardering was er voor het ‘Maria Wiegenlied’ van Max Reger, gezongen door Yvonne Boerdam.
Na het ‘Stille Nacht’ werd iedereen bedankt, met name dirigent Wim van Lenthe, die door zijn enthousiasme en gedrevenheid het koor weer tot aansprekende prestaties heeft weten te brengen. Ook waren er waarderende woorden en bloemen voor het herenkoor, het Harderwijks Strijkorkest, sopraan Yvonne Boerdam en vBert Bootsma als vaste begeleider op piano en orgel. Het concert werd traditiegetrouw afgesloten met ‘Joy to the World’ van Händel. Na afloop kreeg Con Amore een staande ovatie van het publiek. Het koor kan terugkijken op een geslaagd kerstconcert.


15 november 2017

Kerstconcert van Con Amore op zondag 17 december

2016

 

Op zondag 17 december geeft Con Amore onder leiding van dirigent Wim van Lenthe haar jaarlijkse kerstconcert. Het is weer gelukt om een sprankelend en gevarieerd programma samen te stellen. Er staan mooie Engelse Carols op het programma, muziek van Gounod en het indrukwekkende Te Deum Laudamus van Haydn. Het concert wordt afgesloten met het ‘Joy to the world’ van Händel.
Muzikaal wordt het koor ondersteund door pianist/organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore en inmiddels ook ver buiten Lemelerveld bekend, staat weer garant voor een aantal schitterende solo’s.
Gastkoor op deze avond is het Herenkoor H. Cyriacusparochie uit Dalfsen onder leiding van Arjen Seinen. Het belooft weer een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek!
Wij nodigen u van harte uit om op zondagavond 17 december naar de Heilig Hartkerk in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

 


Nieuwsarchief