Content for id "container" Goes Here
Kop

Home2 Geschiedenis 2 Actueel2 Agenda2 Foto2 Bestuur2 Lid worden 2
Dirigent 2
Links2 contact2

Actueel

30 december 2019

Geslaagd kerstconcert Con Amore

Op zondag 22 december gaf Con Amore weer zijn jaarlijkse kerstconcert. De rooms-katholieke kerk was die avond weer behoorlijk goed gevuld en de aanwezigen konden genieten van een prachtig en gevarieerd programma, waar ook de inbreng van gastkoor Quodlibet uit Vilsteren aan bijdroeg.

Con Amore

14 november 2019

Kerstconcert Con Amore op 22 december

Op zondag 22 december geeft Con Amore uit Lemelerveld zijn jaarlijkse kerstconcert. Het koor is er weer in geslaagd een sprankelend en gevarieerd programma samen te stellen. Naast klassieke werken als het Magnificat van Antonio Caldara, Da pacem Domine van Melchior Franck en het prachtige Agnus Dei uit de Krönungsmesse van Wolfgang Amadeus Mozart staan ook mooie Engelse carols op het programma. Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met Joy to the world van Georg Friedrich Händel. Pianist en organist Bert Bootsma en het Harderwijks Strijkorkest zorgen voor de muzikale ondersteuning. Sopraan Yvonne Boerdam, lid van Con Amore, staat weer garant voor een aantal schitterende solo’s.
Gastkoor op deze avond is het vrouwenensemble Quodlibet uit Vilsteren, een koor dat meer dan vijfentwintig jaar geleden werd opgericht. Het bestaat momenteel uit een twintigtal zangeressen en beschikt over een breed repertoire, variërend van klassiek tot pop en alles daar tussenin. Zowel Con Amore als Quodlibet zingt onder de bezielende leiding van dirigent Wim van Lenthe.
Con Amore hoopt samen met Quodlibet een mooi concert te geven. Het belooft een avond genieten te worden in kerstsfeer met prachtige muziek! U wordt dan ook van harte uitgenodigd om op zondagavond 22 december naar de Heilig Hartkerk, Posthoornweg 6 in Lemelerveld te komen. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar uw vrije gift bij het verlaten van de kerk is zeer welkom.

ConAmore

16 september 2019

Een heerlijk concert

Op zondag 6 oktober organiseert Con Amore een middagconcert met een fantastisch repertoire. Het concert wordt afgesloten met koffie, thee  met daarbij allerlei lekkernijen onder de noemer ‘Heel Con Amore zingt en bakt’. De entree is 5 euro. Wilt una de koffie of thee nog een ander drankje nuttigen, dan is dat voor eigen rekening.
Het concert staat onder leiding van dirigent Wim van Lenthe. Het koor wordt begeleid door Bert Bootsma op de piano. Soliste Yvonne Boerdam zal ons weer laten genieten van enkele prachtige solo’s.

Tijd: zondag 6 oktober, aanvang 15.00 uur
Locatie: Hofje van Buisman, Kerkstraat 22, Lemelerveld

11 maart 2019

Stabat Mater

Con Amore voert Stabat Mater van Joseph Haydn uit
Binnenkort voert het gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld tweemaal het Stabat Mater van Joseph Haydn uit. Op Palmzondag (14 april) wordt het werk ten gehore gebracht in de Grote Kerk in Dalfsen tijdens de dienst van 19.00 uur. Op Goede Vrijdag (19 april) om 19.30 uur wordt het uitgevoerd  in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld. De entree is gratis. Voor de bestrijding van de onkosten is er wel een collecte bij de uitgang.
De muzikale leiding bij beide uitvoeringen is in handen van dirigent Wim van Lenthe. Voor de uitvoering van beide concerten is Con Amore uitgebreid met een aantal  gastkoorleden. Als solisten werken mee Yvonne Boerdam (sopraan), Franka van Essen (mezzosopraan),  yjólfur Eyjólfsson (tenor) en Aart van der Snoek (bas). Het koor wordt begeleid door organist Bert Bootsma en een strijkersensemble dat wordt aangevuld met twee hoboïsten.
HetStabat Mater werd in 1767 door Joseph Haydn gecomponeerd. Het werk is genoemd naar de beginwoorden van het middeleeuwse gedicht Stabat Mater Dolorose (De moeder stond bedroefd). Het Stabat Mater beschrijft het verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus. Haydn schreef het werk voor een uitvoering op Goede Vrijdag aan het Oostenrijkse hof. Ook Con Amore zal  het Stabat Mater uitvoeren in de lijdenstijd.

30 december 2018

Kerstconcert

Geslaagd kerstconcert
Het kerstconcert van Con Amore op 22 december was weer een daverend succes. Hoewel het concert tegen de traditie in op een zaterdag werd gehouden, waren er toch veel bezoekers aanwezig in de Heilig Hart-kerk in Lemelerveld. Zij konden genieten van een mooi gevarieerd programma van Con Amore onder leiding van Wim van Lenthe en gastkoor Sincero onder leiding van Sonia Bjornsen. Ook de inbreng van soliste Yvonne Boerdam, pianist en organist Bert Bootsma en de leden van het Harderwijks Strijkorkest droeg bij aan het succes. Op www.sukerbiet.nl is een leuk verslag te lezen van het concert. Dat vindt u hier.

 


Nieuwsarchief